Wysyłamy w ciągu 24h.
Produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Nóż Sujihiki 24cm VG-5 SAN Black japońskiej firmy Tamahagane to specjalistyczny nóż o wydłużonym
ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony
mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa
od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia
filetów z łososia oraz innych ryb.
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,8 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 178 g