Nóż Sujihiki 24cm Tamahagane Kyoto SNK-1113

Tamahagane Kyoto

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: SNK-1113
  • Producent: Tamahagane
  • Kod producenta: 4906496704131
  • Dostępność: Jest  (1 szt.)

  • Historia ceny
  • Czas realizacji: 24 h
  • Cena netto: 1 047,97 zł 1 289,00 zł
  • szt.

Wysyłamy w ciągu 24h.

Towar zamówiony i opłacony do godziny 12:00 w dni robocze wysyłany jest w ten sam dzień.

Produkt objęty jest dwuletnią  gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Nóż kuchenny z linii Kyoto przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni,

szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest

znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą

płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

 

Dane techniczne:

Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 37,0 cm

Długość ostrza - 24,0 cm

Szerokość klingi - 3,7 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 184 g

 

Konserwacja.

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej

(węglowej). Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy ich

zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując

noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ

zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to

do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce.

Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić

trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi

tnącej.