Nóż Sashimi 21cm VG-5 Tamahagane Tsubame Brown SNH-1132

Tamahagane

  • Cena netto: 592,68 zł 729,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

Wysyłamy w ciągu 24h.

Towar zamówiony i opłacony do godziny 12:00 w dni robocze wysyłany jest w ten sam dzień.

Produkt objęty jest dwuletnią  gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni,

szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które

jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę

 dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa pakka wood

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 35,9 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 171 g