Tamahagane
Wysyłamy w ciągu 24h.
Produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni,
szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które
jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę
dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa pakka wood
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 35,9 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 171 g