Nóż Nakiri 18cm Tamahagane Kyoto SNK-1165

Tamahagane Kyoto

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: SNK-1165
  • Producent: Tamahagane
  • Kod producenta: 4906496704162
  • Dostępność: Jest  (1 szt.)

  • Historia ceny
  • Czas realizacji: 24 h
  • Cena netto: 852,85 zł 1 049,00 zł
  • szt.

Wysyłamy w ciągu 24h.

Towar zamówiony i opłacony do godziny 12:00 w dni robocze wysyłany jest w ten sam dzień.

Produkt objęty jest dwuletnią  gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Funkcjonalny nóż kuchenny z linii Kyoto, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów

warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko

je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna

przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

 

Dane techniczne:

Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,3 cm

Długość ostrza - 18 cm

Szerokość klingi - 5,0 cm

Grubość klingi - 2,1 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 220 g

 

Konserwacja.

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej

(węglowej). Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy ich

zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując

noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ

zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to

do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce.

Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić

trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi

tnącej.