Mcusta Zanmai
Wysyłamy w ciągu 24h.
Produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej
klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię.
Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne,
półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia
w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, np. takich jak julienne.
Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść - kompozyt corian
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 225 g