Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm Tamahagane Kyoto SNK-1120

Tamahagane Kyoto

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: SNK-1120
  • Producent: Tamahagane
  • Kod producenta: 4906496704216
  • Dostępność: Jest  (1 szt.)

  • Historia ceny
  • Czas realizacji: 24 h
  • Cena netto: 421,95 zł 519,00 zł
  • szt.

Wysyłamy w ciągu 24h.

Towar zamówiony i opłacony do godziny 12:00 w dni robocze wysyłany jest w ten sam dzień.

Produkt objęty jest dwuletnią  gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż z linii Kyoto dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu

czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie

w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,0 cm

Długość ostrza - 16 cm

Szerokość klingi - 3,0 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 136 g

 

 

Konserwacja.

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej

(węglowej). Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy ich

zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując

noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ

zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to

do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce.

Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić

trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi

tnącej.