Nóż do warzyw 19 cm Global SAI-04

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: SAI-04
  • Producent: Global
  • Kod producenta: 4943691140050
  • Dostępność: Jest  (1 szt.)

  • Historia ceny
  • Cena netto: 584,55 zł 719,00 zł
  • szt.

Wysyłamy w ciągu 24h.

Towar zamówiony i opłacony do godziny 12:00 w dni robocze wysyłany jest w ten sam dzień.

Produkt objęty jest dwuletnią  gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Nóż do warzyw 19 cm marki Global SAI 

 

Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw.

Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię.

Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

 

Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana

Twardość ostrza – 56-58 HRC

Długość całkowita – 34 cm

Długość ostrza – 19 cm

Szerokość klingi – 5 cm

Grubość klingi – 2,5 mm

Waga – ok. 275 g

 

Global SAI to ekskluzywna linia noży, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata.

Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość.

Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO.

Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 58-59 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410.

Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję.

Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią.

Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy.

Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma„kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów.