Tamahagane
Wysyłamy w ciągu 24h.
Produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno
twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki
czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie
sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony
czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 25,5 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - ostrze ząbkowane
Waga - ok. 82 g