Ostrzałka III kółkowa Tamahagane M-152

Noże Tamahagane

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: M-152
  • Producent: Tamahagane
  • Kod producenta: 4906496709518
  • Dostępność: Jest  (1 szt.)

  • Historia ceny
  • Cena netto: 210,57 zł 259,00 zł
  • szt.

Wysyłamy w ciągu 24h.

Towar zamówiony i opłacony do godziny 12:00 w dni robocze wysyłany jest w ten sam dzień.

Produkt objęty jest dwuletnią  gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Ceramiczna ostrzałka wodna do noży Tamahagane M-152.

Tamahagane 3-stopniowa ostrzałka do noży pomaga zachować ostrość i najwyższą formę wszystkich noży.

Ostrzałka składa się z diamentowych i ceramicznych kamieni szlifierskich i wykończeniowych,

które pomagają przywrócić tępe ostrze do jego najostrzejszej formy.

Jest również łatwa w użyciu i, w przeciwieństwie do tradycyjnych ostrzałek, nie wymaga wprawy.

Naostrz swój nóż w trzech etapach, od grubego przez średni do drobnego.

Tamahagane 3-stopniowa ostrzałka do noży jest łatwa w użyciu,

więc zacznij ostrzyć całą swoją kolekcję noży i przywróć je do pierwotnej świetności.

Wskazówki dotyczące użytkowania

1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki

   i zapobiega przegrzaniu ostrza.

2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia.

3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi.

   Włożyć pionowo nóż do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył,

   delikatnie je przyciskając:  7-8 razy lub tyle, ile potrzeba.

   Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania jego krawędzi w ostrzałce.

   Nadmierny nacisk może uszkodzić koła!

4. Włożyć pionowo nóż do rowka z srebrnym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył,

   delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba.

5. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył,

   delikatnie je przyciskając: 7-8 razy.

6. Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (drobne ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył,

   delikatnie je przyciskając: 7-8 razy.

7. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką.

   Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie.

Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. 

W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. 

Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry,

powtórzyć czynność po 15 razy.

Zalecane mycie ręczne.

Noże Tamahagane