Tamahagane Kyoto
Wysyłamy w ciągu 24h.
Produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż z linii Kyoto dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu
czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie
w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 136 g
Konserwacja.
Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej
(węglowej). Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy ich
zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując
noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ
zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to
do pojawienia się rdzy na ostrzu.
Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce.
Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić
trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi
tnącej.