Wysyłamy w ciągu 24h.
Produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Europejski nóż do wykrawania 15 cm japońskiej firmy Global
Stosunkowo ciężki, specjalistyczny nóż, przeznaczony do trybowania większych części mięsa, takich jak
szponder, udziec jagnięcy, szynka czy indyk. Zakończona ostrym czubkiem szersza klinga pozwala ciąć
precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach i ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Dzięki jednolitej konstrukcji
drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,8 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 180 g